Kuinka Striimaajat ja Nettipelaajat Tekevät Rahaa – Vaikka Pelituoleja Mainostamalla

Pelistriimien katsominen on todella suosittua ja aktiiviset striimaajat  esimerkiksi Twitchissä tienaavat jopa miljoonia! Eikö kuulostakin hassulta, että pelaaja voi tienata sillä, että muut katsovat hänen pelaamistaan? Miten se on edes mahdollista? Kerromme tässä vinkit, joilla sinä pystyt samaan. Esimerkiksi Pelituoli.net on hyvä kohde, jota voi mainostaa striimissä ja saada mahdollisesti rahaa!

Pelistriimauksessa liikkuu isot rahat

Pelistriimauksella voi tienata yhtä paljon ja enemmänkin kuin oikeista töistä. Esimerkiksi suosittu striimaaja  Jeremy ”Disguised Toast” Wang tienaa 20 000 euroa kuussa, kertoo IltaSanomat. Hänen tulonsa koostuvat lahjoituksista, kuukausitilaajista sekä sponsorituloista. Striimaajien ja nettipelaajien rahavirrat koostuvatkin useista eri lähteistä. Jos sinua kiinnostaa alkaa striimaamaan, kannattaa ottaa käyttöön monta eri tapaa tienata rahaa pelaamisesta. Ainakin nämä tavat ovat suosittuja striimaajien keskuudessa:

  • Sponsorisopimukset
  • Patreon-tilit eli seuraajien lahjoitukset ja erilaiset jäsenyydet
  • Mainostuotteet, jotka ovat striimaajan omaa brändiä
  • Erilaiset kumppanuus- ja suosittelulinkit, joiden tuotoista saa itsekin osan
  • Peliturnauksen voitot
  • Kumppanuussopimukset, esim. Twitch ja YouTube
  • Monikanavaisuus striimauksessa (Twitch-striimit näkyvät myös YouTubessa ja tuottavat kahdesta paikkaa tuloja)

Rahaa kanavan tilaajilla

Yksi suurimmista tulolähteistä Twitchin striimeistä ovat tilaajien määrä. Kuka tahansa Twitchissä oleva voi seurata striimaajaa, mutta jos todella nautit heidän sisällöstään ja haluat tukea heitä taloudellisesti, voit tilata suoratoistolähetyksen, jolloin pelaaja saa siitä rahaa.

Tilaustasot vaihtelevat ja voit tilata eri hintaisia paketteja (4,99 dollaria, 9,99 dollaria tai 24,99 dollaria kuukaudessa). Twitch vie 50 % tilausmaksusta, mikä tarkoittaa, että yksittäinen suoratoistaja saa 2,50, 5,00 tai 12,50 dollaria tilausta kohden. Nämä maksetaan striimaajille kuukausittain, joten on helppo laskea, kuinka Twitch-tilaukset ovat ensisijainen tulonlähde monille suoratoistolaitteille. Elite-striimaajat saavat usein pitää vielä enemmän liittymismaksusta; jotkut pystyvät pitämään niistä jopa 70%. 

Myös YouTube-kanavan tilaajista saa rahaa ja lisäksi YouTubessa moni tarjoaa erihintaisia erikoisjäsenyyksiä kanavalle.

Mainoksista rahaa

Vaikka mainokset tuottavat suuren osan YouTuben tuloista, Twitch toimii hieman eri tavalla. Koska sen sisältö lähetetään livenä, suurin osa striimaajista ei halua sijoittaa mainoksia livestriimien keskelle. Lähetyksessä on järkevämpää mainostaa sisältöä suoraan sponsorien tai erilaisten linnkien kautta sen sijaan, että lisäisit mainoksia ja katkoisit striimiä mainoskatkoilla. Jotkut striimaajat näyttävät kuitenkin mainoksia, jotka tuottavat heille tyypillisesti jotain yhden sentin ja yhden dollarin välillä mainoksesta ja striimistä riippuen. Ylen mukaan Suomalaiset pelasivat viime vuonna noin 300 miljoonalla eurolla ja katsovat myös mielellään striimejä Twichissä.

Affiliaatti-linkit ja sponsorisopimukset

Striimaajat saavat rahaa myös erilaisista sponsorisopimuksista. Esimerkiksi pelituolit, kuulokkeet, tekniset laitteistot ja muut tärkeät aspektit pelaamisessa ovat hyvä tapa mainostaa eri brändejä. Usein striimaajat mainostavat näitä tavaroita joko kiinteällä sponsorointisopimuksella tai sitten erilaisilla suosittelu- ja affiliaattilinkeillä, jolloin he saavat jokaisesta linkin kautta ostetusta tuotteesta hieman rahaa.

Jos moni käyttää linkkejä, rahavirrat voivat kasvaa hyvinkin suuriksi.

Lahjoitukset

Voit kerätä lahjoituksia sekä suoraan Twitchissä että kolmannen osapuolen verkkosivustolla, kuten Patreonissa. Monet kannattajat ja seuraajat lahjoittavat mielellään rahaa suosikilleen. Bitsien lisäksi, jotka ovat eräänlainen mini-lahjoitus Twitchissä, se ei tue suoraan lahjoituksia, joten sinun on luotava oma linkki käyttämällä PayPalia tai jotain vastaavaa rahansiirtotapaa.

Tuotteiden myynti

Kun olet saanut tarpeeksi suosiota ja menestystä Twitchissä, saatat huomata, että ihmiset ovat valmiita maksamaan räätälöidyistä tuotteistasi ja brändistäsi. Voit sijoittaa sivullesi linkin, joka ohjaa faneja verkkokauppaasi. Voit luoda faneille ostettavia tuotteita, kuten t-paitoja, kahvimukeja tai muita “fanipoika” -tuotteita. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *