Mitä voimme odottaa Sonyn vastikään julkaisemalta PS5:llä toimivalta parannetulta PlayStation VR:ltä?

Videopeliala uudistuu ja parantaa itseään ja toimintaansa jatkuvasti. Osoituksena tästä eräs sen kiistattomista johtajista, Sony, ilmoitti muutama päivä sitten uudesta PlayStation VR:n korvauksesta, joka on pian saatavilla PS5:lle. Uusi PSVR on parannus entiseen verrattuna joka suhteessa. Mitä me käyttäjät sitten voimme odottaa tältä PlayStation VR -parannukselta? Se selviää tästä artikkelista.

Sonyn seuraava jalokivi tuo meille pelaajille mahtavan viihdekokemuksen, joka vie interaktiivisuutta ja suorituskykyä roppakaupalla eteenpäin. Se on teknologinen harppaus, joka voi tarjota konsolipelaajille yhtä mukaansatempaavan virtuaalisen kokemuksen kuin live blackjack jo tarjoaa rahapelaajille.

Sony on julistanut sitoutumistaan VR-laitteisiin. Miten? Enimmäkseen ilmoittamalla, että uusi järjestelmä, jonka nimi saattaa ehkä olla PSVR 2, on pian saatavilla PS5:lle. Tämä järjestelmä tarjoaa todellisen viihdekokemuksen ja paremman suorituskyvyn. Upouusi PSVR 2 tarjoaa suuremman resoluution ja paremman seurannan ja syötön.

Mutta toimiiko uusi PlayStation VR todella PS5:llä?

PlayStation VR on yhteensopiva PS5:n kanssa, mutta tässä asiassa on mutta

Mitä tarvitset PS VR -pelien pelaamiseksi, jos haluat pelata PS5-pelikonsolilla? Valmistaudu ja valmistele kolme tärkeintä laitetta ennen kuin aloitat. Tarvitset PS VR -headsetin sekä PS-kameran (välttämätön PS4:lle) sekä myös langattoman DualShock 4 -ohjaimen*.

*langaton ohjain voidaan korvata yhdellä tai useammalla PlayStation Move -ohjaimella

Periaatteessa PlayStation VR -headset toimii yhdessä PS5:n kanssa esimerkiksi monissa PSVR-peleissä, mutta valitettavasti tässä asiassa on pieni ongelma. PS5:n kameraa ei nimittäin ole suunniteltu toimimaan yhdessä PSVR-headsetin kanssa. Tämä tarkoittaa, että sinun käytettävä PS4-kameraa ja DualShock-ohjainta käyttääksesi PSVR-headsetiä PS5:ssasi. Ja entä, jos sinulla ei ole PS4-konsolia, vaan ostat uuden PS5-konsolin? Ei enää kuluja!

Jos haluat tietää asiasta lisää, lue läpi Sonyn uusi UKK-sivu PlayStation VR:n ja PS5:n yhteensopivuudesta aiempiin versioihin. Yhtiö kertoo siellä kaiken, mitä sinun täytyy tietää ennen kuin ostat uuden laitteen.

PSVR, jossa on aina johdot

PSVR, ei ole langaton, vaan sen käyttö edellyttää yhtä johtoa, joka yhdistää headsetin ja PS5:n. Tämä on kuitenkin paljon yksinkertaisempi konfiguraatio kuin nykyisellä PSVR:llä.

Uusi PlayStation VR -headset yhdistyy myös langattomaan Dual Sense -ohjaimeen. Mitä muuta sinun pitäisi tietää? Sony aikoo myös julkaista oman VR-ohjaimen, joka korostaa entistä enemmän hyvää ergonomiaa tekniikan maailmassa.

PSVR 2:n julkaisupäivä todennäköisesti vuonna 2022

Sony on jo vahvistanut, että todennäköisesti PSVR 2:a ei julkaista vuonna 2021. Mitä sitten tiedämme tähän mennessä? PSVR 2 toimii täysin yhdessä PlayStation 5:n kanssa. Sonyllahan on jo VR-sovellus PlayStation 4:llä, ja varmaa on, että PS5:n lisäteho on todella välttämätöntä, jotta uudesta laitteesta saisi kaiken irti. Kokemus on varmasti erilainen ja jännittävä.

Sonyn tekemä vahvistus PSVR 2:n tulemisesta itse asiassa yllätti meidät, etenkin, kun eräs Sonyn toimitusjohtajista, Jim Ryan, on sanonut, että vaikka PlayStation edelleen uskoo vankasti VR:ään, emme ehkä siltikään näe PSVR 2 -kuulokkeita vielä muutamaan vuoteen.

Jos Sony on keskittynyt PS5-tuotantoon, on varsin todennäköistä, että PSVR 2:n julkaisu ei tapahdu samaan aikaan kuin pelikonsolin julkaisu. PlayStation VR julkaistiin muutama vuosi PS4:n julkaisemisen jälkeen. Tällä kertaa Sony kuitenkin saattaa kiihdyttää prosessiaan PSVR:n menestyksen myötä

PS5:n VR

Onko PS5:ssä oma VR-kokemus? Sony on puhunut tästä, mutta se voi silti olla erilainen kuin PS4:n PSVR-kuulokkeet. Tämä ei ole vielä virallista, mutta tähän mennessä se on ehdottomasti eniten odotettu maininta tulevasta VR-laitteesta, jonka olemme kuulleet pitkään aikaan.

PSVR 2 ei varmaakaan ole saatavilla vielä pitkään aikaan, ainakaan Jim Ryanin, Sony Interactiven toimitusjohtajan, kommenttien mukaan. Hän sanoi, että voi vielä kestää hetken aikaa (jopa vuosia), ennen kuin näemme uuden version Sonyn kuulokkeista.

PSVR 2:n haptinen comeback?

LetsGoDigital kertoo patentista, joka viittaa siihen, että haptinen palaute voi olla yksi PSVR-kuulokkeiden ominaisuuksista. Patentti rekisteröitiin vuonna 2016 ja hyväksyttiin 4 vuotta myöhemmin (marraskuussa 2020). Mitä se sitten koskee? Periaatteessa se tutkii erilaisia tapoja tehdä VR- tai AR-kypäristä miellyttävämpiä.

Ja miten se oikein toimii? Sen useat anturit (esimerkiksi venymisanturit) havaitsevat, käytetäänkö kypärää oikein. Mikäli kypärää pidetään päässä väärin, näytöllä tai sisäänrakennettujen kaiuttimien kautta annetaan käyttäjälle palautetta asiasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *